Porastao broj gostiju s kruzera

Bez autora
Aug 20 2012

Turistima, očito, vrućine ne smetaju. A oni koji dolaze s kruzera postaju sve bolja prilika za zaradu. Prema posljednjim podacima, za prvih šest mjeseci 2012. broj gostiju s kruzera porastao je za 2,9 posto. No taj bi plus trebao biti i veći kad završi sezona. Primjerice, Split je u sedam mjeseci ove godine - posjetilo 220 tisuća gostiju: 40 tisuća više nego cijele prošle godine. Ondje turisti potroše više od 70 eura u dan ili dva boravka. Međutim, omiljeno odredište na kružnim putovanjima i dalje je - Dubrovnik. Danas je u grušku luku stiglo čak sedam kruzera s gotovo deset tisuća turista. Gosti s kruzera još su jednom zatrpali Stradun. U Dubrovniku je četiri posto više gostiju nego lani u isto vrijeme, a mislilo se da ne može bolje. Jesen će, prema najavama, biti sjajna, a sezona krstarenja iznimno je duga - u Dubrovniku i do devet mjeseci. Današnja strka na Stradunu ponovit će se već za nekoliko dana.

Porastao broj gostiju s kruzeraTuristima, očito, vrućine ne smetaju. A oni koji dolaze s kruzera postaju sve bolja prilika za zaradu. Prema posljednjim podacima, za prvih šest mjeseci 2012. broj gostiju s kruzera porastao je za 2,9 posto.

No taj bi plus trebao biti i veći kad završi sezona. Primjerice, Split je u sedam mjeseci ove godine - posjetilo 220 tisuća gostiju: 40 tisuća više nego cijele prošle godine. Ondje turisti potroše više od 70 eura u dan ili dva boravka. Međutim, omiljeno odredište na kružnim putovanjima i dalje je - Dubrovnik. Danas je u grušku luku stiglo čak sedam kruzera s gotovo deset tisuća turista.

Gosti s kruzera još su jednom zatrpali Stradun. U Dubrovniku je četiri posto više gostiju nego lani u isto vrijeme, a mislilo se da ne može bolje. Jesen će, prema najavama, biti sjajna, a sezona krstarenja iznimno je duga - u Dubrovniku i do devet mjeseci. Današnja strka na Stradunu ponovit će se već za nekoliko dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik